כסא עבודה – מוקצה

שאלה:

שלום.
האם מותר באמצע השבת להביא כיסא מחדר העבודה או שהוא נחשב למוקצה? ואם נחשב למוקצה אבל מלכתחילה במחשבה ידוע לי שאולי אצטרך אותו במהלך השבת, אז כן מותר לטלטלו?

תשובה:

כסא אינו מוקצה, גם אם הוא בדרך כלל משמש את האדם בעבודתו מול המחשב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל קראתי שמוקצה זה כל דבר שאדם מקצה אותו ממחשבתו כגון דברים ששימושם בדרך כלל ליום חול בלבד בשל מיקומם וכו׳, וכיסא עבודה נשמע לי חלק מאותה קטגוריה כי מלכתחילה לא תכננת להשתמש בו אלא ביום חול בלבד ואז תוך כדי השבת היית צריך כיסא נוסף ועל כן לקחת אותו.

  2. ודאי שלא, כלי שמלאכתו להיתר והוא במקרה לא רגיל להשתמש בו ביום חול, אינו נהפך להיות מוקצה, רק כשיש סיבה להקצאה. כמו כלי סחורה.