ענית אמן וקדושה ממנין אחר

שאלה:

אם אני נמצא בחדר שסמוך לחדר אחר שבו מניין שמתפלל האם אני צריך לענות אמן או קדושה? האם זה משנה אם ההפרדה בין החדרים היא על ידי דלת או חלון? והאם זה משנה אם החדר שאני נמצא בו הוא מבואה לחדר שמתפללים בו?

תשובה:

שלום רב

אם הדבר מפריע לך בתפילה אין חיוב לענות כאשר זה ממנין אחר, אבל אם זה לא מפריע – ודאי מצוה לענות [לפי גדרי ההיתר לענות בחלקי התפילה השונים].

מקורות:

הליכות שלמה תפילה פ"ו סעי' יב.