תפילה לפני חצות היום

שאלה:

בוקר טוב רציתי לשאול בן אדם קם מאוחר באונס ורואה שהוא הולך לאחר את זמן חצות האם מותר להתפלל תפילת בלי תפילין ומיד לאחר מכן ללובשן יהי רצון שלא נחטא

תשובה:

אכן כך צריך לעשות במצב מביך כזה. אני מניח שזה קורה רק לאדם חולה וחלוש מאוד וכדומה. שהרי להפסיד זמן תפילה ובפרט זמן קריאת שמע, זה דבר מצער מאוד. קריאת שמע בזמנה מקבילה למצות שופר בראש השנה ולולב ביום ראשון של סוכות ומצה בליל הסדר, זו פשוט מצוה מהתורה!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. רק לא לשכוח, לבני ספרד אסור לברך בשם ומלכות על ברכות קריאת שמע אחרי שעה רביעית, כלומר עד הזמן המוגדר בלוחות כ"זמן תפילה"
    וכדאי להדגיש זאת למען לא יכשלו בחשש ברכה לבטלה