היתה בעבר עם גוי

שאלה:

שלום.
בעבר לפני כ15 שנה חברתי חטאה עם גוי, בנהים היה מגע בלבד מספר פעמים בודדות.
היא וודאי שלא קיימה איתו יחסי מין.לא איתו וגם לא עם אף אחד אחר עד יום חתונתה.
וביום חתונתה נבעלה רק על ידי בעלה!! שהיה הראשון עבורה. עד גיל מאוחר היתה בתולה.
בתקופה האחרונה המחשבות מציפות אותה והיא חיה ביסורי מצפון גדולים על מעשיה גם משום המעשה וגם משום שלא ידעה את משקל הנישואין לכהן(בעלה כהן).
היא שאלה רבנים נוספים שאלה זו שאמרו לה שהיא ראויה לבעלה ואשריה שזכתה להתחתן כבת כשרה ושבמקום שעומדים בעלי תשובה צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד ואכן מאז חתונתה היא שבה בתשובה. , אך הספקות וחוסר השלמות מחלחלים גם משום הפחד שמא הבעל יגלה זאת וגם משום שחשה בשקר ובחוסר שלמות.
האם אכן ראויה לבעלה?
האם לספר לו על מנת להרגיש שלמה עם עצמה.
תודה

תשובה:

שלום רב,

אכן מאחר שלא נבעלה לגוי היא מותרת לבעלה הכהן. ואין לזה קשר אם בעלה ידע על כך או לא, גם אם ידע אינה אסורה לו. אם היא מעוניינת לספר לו כי אז ההרגשה שלה תהיה שלמה יותר היא יכולה, כפי שכתבתי זה לא משפיע כלל על ההיתר לבעלה.

על המעשים שעשתה בעבר ודאי התחרטה ועשתה עליהם תשובה.

מקורות:

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה-היא יודעת ובטוחה שבעלה יכעס ואף ירצה להתגרש והיא מצד שני לא מצליחה לחיות ולנהל שגרת חיים בשל השקר והחשש מה עליה לעשות ואיך תוכל לכפר על מעשיה?
    מהי בעילה עפי ההלכה?

  2. במחילה ובכבוד.
    למה לספר?
    כל הבעיה שלה שמרגישה שאינה שלימה עם עצמה.
    נו? וחטאתי נגדי תמיד. הכי יפה שיש. יש לה לדעת מה הרב אמר שהיא בעלת תשובה אמיתית. ואהוב למעלה ונחמד למטה. זאת אומרת שהיא שלימה עם השם. על חטאים שהתוודה בשנה שעברה מתוודה לשנה הבאה. אז מה הבעיה? זאת אומרת שהיא צדיקה, ואהובה על השם.
    מה שכן יכול לצאת מלספר לבעלה, שבעלה לא יהיה שלם עמה. למה להוריד מהקשר. למה לה לספח נחלתה?
    הבעיה שלה שלא רוצה לסחוב. רוצה להתפרק מהמשא הגדול, ואז פתאום תראה שסוחבת עוד יותר…
    לענ"ד אני לא חושב שיש איזה צד טובה בסיפור דברים כאלו.
    בכבוד רב.

  3. האם לספר לבעלה או לא? אם אכן זה המצב וזה רק יעיב על הנישואין שלהם אולי כדאי שתחשוב טוב אם באמת כדאי לה לספר לו.
    לשאלה כיצד תוכל לכפר על מעשיה? התשובה היא כפי שכתב הרמב"ם בהלכות תשובה שכאשר אדם מתחרט באמת על מעשיו מודה ומתוודה באופן שבורא עולם יכול להעיד עליו שלא ישוב לחטא הזה שוב לעולם הרי זו תשובה שלמה.
    לשאלה מהי בעילה על פי ההלכה – זה רק כאשר ישנה בעילה ממש, כלומר, האיבר נוגע בפנים. אולם חיבוק ונישוק וכד' אינו אוסר את האישה.