חימום מרק בשבת על גבי כלי אחר

שאלה:

חימום מרק בשבת ע"ג כלי אחר?

תשובה:

תיקנתי קצת את נוסח השאלה, אם לא הבנתי אותה טוב, תשאלי שוב. אין כל היתר להניח מרק על גבי כלי אחר, כל שהמרק מתחמם הוא יוכל להתחמם לחום שהיד סולדת בו, ואסביר. בשבת יש שני איסורים שאין ביניהם קשר: איסור בישול, לגבי זה לא משנה אם זה על כלי אחר או לא, אם זה מגיע לדרגת החום הנחשבת בישול זה אסור. לגבי איסור חזרה, בדבר מבושל – דבר יבש, מותר להניח על כלי אחר הפוך וכדומה, כי שם אין חשש בישול אלא רק שלא יראה כמבשל, וכיון שביום חול לא לבשלים כך זה לא נראה כמבשל ומותר. מרק יש בו בישול אחר בישול, ולכן רק ביבש מותר ולא בלח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסימן שיח סעיף ח השו"ע כותב שלהניח דבר לח שהצטנן על גבי מיחם שעל האש אסור רק במצטמק ויפה לו ודנים שם אם "לישנא דר' ירוחם נקיט ואזיל" כמו שכתב המשנ"ב בס"ק סב או שבלח המונח ע"ג הפסק דעת השו"ע כר' ירוחם שדוקא במצטמק ויפה לו אסור, רק שאין אנו בקיאים מתי הוי מצטמק ורע לו שיהיה מותר