ריבית בקונה בכמויות

שאלה:

האם מותר למכור כרטיסים לאירוע בתאריך מסויים, ולהגיד למישהו שאם הוא קונה כמות גדולה של כרטיסים ומשלם עכשיו במזומן ואז אחריות הקונה לחפש קונים למכור הלאה (ואם הוא לא מוצא, אין החזר על הכסף) ואז הוא מקבל מחיר יותר זול. האם זה ריבית כיוון שהוא משלם הרבה זמן לפני התאריך וקשה להשיג קונים הרבה זמן לפני? או שמותר כיוון שאין הלוואה (הוא משלם עכשיו ואז הכרטיסים שלו)?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הוזלה שנעשית בגלל הקדמת מעות יש אופנים שיש בו איסור ריבית אבל הוזלה שנעשית בגלל קנייה בכמות גדולה אין בדבר משום איסור ריבית, מאחר וההוזלה לא בגלל הקדמת המעות אלא בגלל הקנייה בכמות גדולה.

בהצלחה.

מקורות:

הוזלה בגלל הקדמת מעות אם אין לבעלים מהחפץ הנמכר יש איסור ריבית. ולכן אם מוכר כרטיסים בזול ולבעל האירוע אין מה להקנות יש איסור ריבית. אבל אם ההנחה בגלל הכמות מותר.