גזל קבוצתי

שאלה:

שלום,

לפני שנים רבות (לפני שהייתי דתי) קניתי ביחד עם חברים 5 כרטיסי טיסה.
החברה טעתה וחייבה אותנו רק על כרטיס אחד.

אני רוצה להחזיר את הגזל אך יודע שאם אומר לחברת הטיסה על כך אז כנראה הם יחייבו גם את חברי על הכסף, ואיני יודע מה לעשות.

מה ניתן לעשות במצב כזה?

תשובה:

שלום וברכה,

יש לך חובה להודיע לחברה על הטעות ולשלם את החוב שלך, ובכך אתה זוכה בהשבת הגזל – תיקון על הגזל שלך, וגם אתה זוכה במצוות השבת אבדה שמציל את החברה מההפסד שהחברים גזלו אותם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום,
    תודה על התגובה המהירה.
    השאלה היא מה אעשה עם החברים? אני לא בטוח שהם רוצים להחזיר את הכסף וזה יצור מצב שכאילו אני "מפיל" אותם…

  2. אם זה חברה של גויים הנוסעים שלא שילמו נחשב לגזל הגוי כמבואר בש"ך ריש סימן שמח בשם הרש"ל שמקח וממכר שלא משלמים דינו כגזל הגוי. אבל אם עבר וגזל אין חובת השבת הגזל לגוי כמבואר בנתיבות ריש סימן שמח.