חובת דיווח על העלמת מס

שאלה:

שלום וברכה,
אם ידוע לי על מעסיק/ חבר/ קרוב משפחה שמעלים מס, או מערים על ביטוח לאומי בדיווח כוזב, האם יש חובה לדווח על כך לרשויות?
בתודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

למרות שהחבר לא נוהג כשורה וגונב מהביטוח לאומי או שמעלים מיסים אסור לך לדווח עליו לרשויות. הלשנה לרשויות עלולה לסבך אותו ויש בדבר משום איסור 'מוסר'. אתה לא אחראי מטעם הממשלה ולכן אין תפקידך לטפל באנשים שנוהגים שלא כשורה בכספי המדינה. התפקיד שלך להוכיח אותו בדרכי נועם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם גם לדעת החזו"א זצ"ל לגבי חוקי המיסוי של המדינה( וכ"ש לפי האדמו"ר מסאטמאר זצ"ל ועוד) יהיה חיוב תוכחה?ואולי אחי הולך אחריהם(לסבא את האוזן-כעין קים לי).

  2. התשובה נכתבה לגבי מקרים בהם החבר עובר באיסור, השתדלנו לא להיכנס מה מותר או מה אסור. בתשובות אחרות באתר הרחבנו בדבר יותר.