החובה להשתתף תשלום קופות גן

שאלה:

ברכה ושלום לרבנים.
רצוני לשאול מה הדין גבי "קופות הגן" וכיו"ב שהם מעניקים חוגים במהלך השנה ומתנות לילדים. האם אפשר להכריח את ההורים לשלם את ההוצאות הללו?
יש שיטענו שהכרח המציאות גורם להורים לצאת לעבוד וע"כ שולחים ילדיהן על תקן "ביביסיטר. וחוץ מאידישקייט לא מצפים מהמחנכים לכלום שלפעמים אותם "רעיונות-להעשיר-ולשמח-את-הילד" מבחינת ההורים רק הורס את הקו שהם רוצים להנחות ולגדל בו את הילדים… על אחת כמה וכמה שעוד יממנו את אותה "העשרה".

תשובה:

שלום וברכה,

הגננות בגן צריכות להפעיל את הילדים כדי שיהיו להם חיים יפים ומעניינים, לא שומרים על ילד בארבע קירות ללא פעולה זה לא בריא לילד. הרעיונות לשמח את הילד ולהעשיר אותו לא סותרים לאידישקייט, ופעמים תורמות גם לאידישקייט. האידישקייט לא מבוססת על חיים משעממים אלא דווקא על חיים יפים ומאושרים, ילד שמח ניתן להחדיר בו יראת שמים ועבודת השם.

ההורים צריכים להשתתף בקופת גן מאחר וזה חלק בלתי נפרד מהפעלת הגן, וע"ד כן שולחים [אם לא מדובר בפעילויות חריגות].

בהצלחה.