מעביד שלא עונה לטלפון אך לא אמר בפירוש שמסים יחסי עבודה עם העובד

שאלה:

שלום,
ראובן שכר את שמעון (כשכיר יום), שמעון עשה מלאכה בשביל ראובן ובסוף חודש ראשון קיבל משכורת. אך מכאן הלאה ראובן (מסיבה כלשהיא) הפסיק לתת לשמעון עבודה ולא עונה לטלפון והודעות.
אז השאלה היא האם שמעון זקוק למשכורת עבור חודש שני (היות וראובן לא אמר בפירוש שפוסק מלהיות מעביד שלו) או שבמקרה כזה זה כאילו ראובן שכר את שמעון רק לחודש אחד, שילם לו ושוב אין לו כלפיו שום אחריות?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם שכר העובד את המעביד לתקופה חייב לשלם לו עד סוף התקופה. אם שכר אותו לחודש ולא התנה על תקופה, חייב לשלם לו עבור חודש אחד. ולכן צריך לבדוק את נוסח ההתקשרות שהייתה ביניהם.

בהצלחה.