שילוח הקן בבית

שאלה:

יש לי קן בחלון הבית מעונינת לתת לאדם זר לעשות שילוח הקן יצאו כבר ביצים האם צריך להפקיר את המקום וא"כ איך

תשובה:

אחרי שיש ביצים אין משמעות להפקרה, אבל נהגו שגם בלי הפקר אפשר לקיים את המצוה כיון שכיום שאין לאנשים צורך בביצי יונים חצרו של אדם אינה זוכה לו אותן ועדיין הן הפקר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מצאתי במרפסת ביתי קן יונים אם רובצת על אפרוחיה. האם אני יכול לקיים מצות שילוח הקן? האם חצרי קנתה לי וזה נקרא מזומן? או לא, כיון שאיני צריך את היונים האלו?האם צריך להפקיר לפני כן את המקום ואז אוכל לקיים את המצוה?

  2. פוסקי זמנינו הגר"נ קרליץ ועוד רבים נקטו, שכיון שהיום אין אדם שמעוניין בביצי יונים, לא נחשב הדבר זכות, והחצר אינה קונה, וניתן עדיין לקיים את המצוה, אין צורך להפקיר את המקום, די בכך שהקן עצמו הוא הפקר והוא לא מן המזומן.