מוסר למס הכנסה

שאלה:

מועסקת שנים במוסד חינוכי חרדי שהמעסיק גובה מכל העובדות לקופ"ג ופנסיה כל חדש ומפקיד רק כעבור שנה ואף שנה וחצי בטענת סרק שאין לו כסף.אני יודעת שהוא בעל נכסים רבים ומסתחר בתכישיטי זהב ויהלומים ועוד ללא קבלות ומסים ויש משפט בדיני עבודה בהיתר רבני.
האם מותר למוסרו ולהוכיח שיש לו באמת כסף שהוא גורף את כל רווחי ההצמדות לכיסו במקום שהעובדות המסורות יצברו רווחים?

תשובה:

שלום וברכה, אסור למסור את המעסיק ויש בדבר משום איסור 'מוסר'. יש לתובעו תחילה בבית דין רבני ואם יסרב להופיע תקבלו היתר מבית דין לפעול כרצונכם.

בהצלחה.