גבאי וחברי וועד

שאלה:

שלום לכבוד הדיינים

יש לנו מבנה גדול ובו שלושה בתי כנסת
לפני כחצי שנה היכל שלנו היכל ב׳ יצא להפרטה בגלל שהיה מריבות ומחלוקות ובעיקר כי הוועד והיושב ראש עשו כל מה שעולה על רוחם

מה שקרה אחרי ההפרטה הגביא שהיה בבית הכנסת שלנו סוג של קבע על דעת עצמו שהו ממשיך להיות גביא והוא לבד בחר גיזבר וככנה ביחד בלי שהציבור בחר בהם שניהם מנהלים ועושים כל מה שעולה על רוחם ובפזיזות נוסף לזה הגביא במקום לשמור על סדר ושקט בזמן התפילה עושה בדיוק את ההפך והוא הגורם העיקרי לכל הדיבורים והבלאגן בבית הכנסת

עכשיו חלק מהציבור רוצה לעשות בחירות לוועד ושהוועד יבחר גביא וגיזבר

רצינו לדעת ההם זאת סיבה מוצדקת ומצווה להדיח את הגביא והגיזבר

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לציבור לבחור גבאי וגזבר חדשים לניהול הבית כנסת. הבית כנסת אינו מקום פרטי אלא מקום ציבורי והציבור יחליט מי ינהל. ואם הציבור רוצה להחליף את האחראים, זכותם לדרוש כן, ואין צורך להיכנס אם זה בצדק או לא.

בהצלחה.