להחתים את השכנים על זכויות בנייה

שאלה:

אני רוצה להרחיב את דירתי בבית משותף. האם מותר לי להשתמש בכל הזכויות בנייה שנשארו במגרש, או שזה מתחלק בין כל הדיירים? והאם מותר לי להשתמש בזכויות אם השכנים חותמים לי? (מחוסר התמצאות) או שצריך ליידע אותם שהזכויות מתחלקות?

תשובה:

שלום וברכה,

הזכויות בנייה שייכים לכלל השכנים ואם רוצים כולם להרחיב האחוזי בנייה מתחלקים בין השכנים. אם שכן אחד רוצה להרחיב ומחתים את כל השכנים לא צריך ליידע אותם על הזכות שלהם באחוזי בנייה, והחתימה שלהם היא מקנה זכות לשכן שלו הם חתמו.

יש מקום לדון אם בעתיד הם גם ירצו להרחיב האם יוכלו לדרוש מהשכן שהרחיב שישתתף איתם באישורי תב"ע כיון שהחתימה שחתמו על וויתור אחוזי בנייה הייתה הקנאה בטעות.

בהצלחה.

מקורות:

כך שמעתי מהרבנים הגאונים הרב נפתלי נוסבוים והרב אברהם דרבדיקר שליט"א.