בגד קרוע

שאלה:

שלום הרבנים.
יש לי חולצה שאני אוהבת אבל היא קרועה קצת כי ניסיתי להוציא את הטיקת שהפריע לי , האם מותר ללבוש בגד קרוע?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה לא גרם לחוסר צניעות וכדומה, אין כל בעיה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שמעתי שלא טוב לפי הקבלה להשתמש בבגד קרוע, אמנם באמת נשמע לי קצת קשה לומר לזרוק בגד עם חור כזה, (למרות שלא שמעתי מה נכון לעשות במקרה כזה) ,בפרט שעלולים לעבור במקרה כזה שיש חור לא רציני, אם זורקים על איסור בל תשחית?

  2. אם אדם נתפס בעיני האנשים שפוגשים אותו כמיצג יהדות, אפילו שאינו רב, צריך יותר להחמיר שיהיו בגדים שלמים ונקיים ביותר, כדי שאנשים יכבדו את התורה?