להזכיר את שם הרב בלי תוארו

שאלה:

שלום רב,
יש לי שאלה שמאוד מעניינת אותי ואני רוצה לשמוע תשובה על כך כדי לבדוק שאני לא עושה עבירה.
כאשר אני מזכירה שם של רב כמו לדוגמא כשאנע מדברת עם בעלי על הרב שניר גואטה, האם אני צריכה לומר לפני השם שלו את המילה "הרב" או שאפשר לומר שניר גואטה? בעלי אומר שאסור לומר את השם לפני המילה רב. האם זה נכון?

תשובה:

יש לדבר באופן שמכבד, ובדרך כלל כבוד לרב הוא שמזכירים תואר זה לפני הזכרת שמו. הכל לפי הענין והנסיבות והרגילות באותו מקום, אך נראה שבהחלט כדאי בענין הזה לשמוע לעצת בעלך.

בהצלחה