נשואי כהן

שאלה:

שלום רב
אני כהן והכרתי בחורה דתיה שחזרה בתשובה
וגיליתי לא מזמן כי היא נבעלה לאדם שהוא לא יהודי – אביו יהודי אך אימו לא – אותו אדם עשה ברית מילה מילדותו וחי בישראל כיהודי לכל דבר, ובנוסף מעט אחרי שהם נפרדו הוא התגייר וחזר בתשובה שלמה והיום חי כיהודי דתי וחרדי ונשוי לאשה חרדית.

האם היא פסולה לכהן או שמא בגלל שאותו אדם התגייר וחזר בתשובה שלמה האם משפיע על העבר שלה ושלו.

אני בצער גדול מהגילוי הזה ולכן חשוב לי לדעת
האם במקרה שכזה יש להקל ?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לצערי אין אפשרות להקל. כל עוד ברור שהאיש הזה היה גוי בשעת מעשה, אין מה לעשות..

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב כאלו נסיונות יש בדורנו שלא באשמתינו,

    כי הרי מנין לו לכהן הצדיק לדעת את מה שעברה האשה?

    זה נסיון קשה בלתי יתואר כמו יוסף הצדיק לעזוב בחורה שהתחברו אליה מכל הכיוונים,

    וודאי שאם כבוד הרב אוסר על פי תורה, הרי שאין מה לעשות וחייבים לציית,

    אבל אבקש שכבוד הרב יכתוב כמה מילים לחיזוק ועמידה בנסיונות ליהודי הכהן הצדיק הזה,

    כדי שיוכל לעבור בגבורה את הניסיון הזה.

    תודה.

  2. הנה כתבת, וזה נהדר! אכן הקושי הוא עצום ואשרי מי שעומד בנסיונות, אין ספק ששכרו הרבה מאוד ויזכה לכל הברכות האמורות בתורה הקדושה!