בגידה בנישואין

שאלה:

שלום עליכם,
ידוע לי שאישה שחו"ח מקיימת יחסי אישות בעודה נשואה היא נואפת איך ההלכה מתייחסת לגבר שעושה זאת? האם הוא נחשב נואף וחל עליו אותו דין?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

הוא כמובן עובר באיסור חמור של לא יהיה קדש בבני ישראל, וזה לאו מהתורה, אלא שזה לא אוסר עליו את המשך חייו עם אשתו, בשונה מאשה שנואפת תחת בעלה שהיא נאסרת עליו וחייבים להתגרש. וזאת משום שגם מעיקר הדין, לגבר מותר לשאת שתי נשים [בזמנינו יש חרם רבינו גרשום שלא לעשות זאת] ולאשה אין אפשרות להנשא לשני בעלים.

בשורות טובות.