מזגן מאושר לשבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
הורי החליטו להתקין מזגן חדש בסלון. אני לא יודעת מה הדגם שלו , והם לא שאלו את דעתי איזה מזגן לקנות. במקרה והמזגן רגיש לכניסת אויר חם , אסור יהיה לי לפתוח /לסגור את בדלת אם ארצה לצאת ?
או אם הורי ישאירו דלת פתוחה והמזגן פועל אסור לי לסגור אותה ?
והאם יש מזגנים שמאושרים לשבת ? ובמה הם שונים ממזגנים אחרים ?
מותר יהיה לי לשהות בסלון בשבת כשהמזגן פועל ? (והוא הודלק בשבת על ידי הורי רחמנא ליצלן )

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה ככל שמדובר במזגן אינוורטר שרגיש לכל תנודה ושינוי במעלות החום, יש לעשות התקן שבת, אבל כיון שרבים מתירים ויש שאף סוברים שאדרבה, יש בו צד קולא עוד יותר מהמזגנים הפשוטים [כיון שזה רק הגברת זרם ולא יצירתו], אזי את במצבך לא צריכה לעשות שום דבר ומותר לך לפתוח ולסגור דלתות וחלונות רגיל.

את יכולה לשהות בסלון.

בשורות טובות.