תה בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב
1. האם התה של ימינו עובר תהליך בישול לפני? נפקא מינה לשבת לאלה שסומכים שעלי התה יתבשלו לגמרי.
2. האם יש תירוץ לשאלה של החפץ חיים על הכסף משנה בחפץ חיים חלק א' כלל ג באר מים חיים א.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

התה אינו עובר כל בישול אלא רק יבוש בחום תנור יבש, ולכן אסור להכין תה בשבת אלא לפי הכללים הרגילים והמקובלים בעם ישראל, להכין תמצית מבושלת מערב שבת וכפי שהאריך המשנה ברורה בסי' שיח סעיף ד בהרחבה.

אינני יודע.