השבת אבידה בשקית שנכחה ברכב

שאלה:

הגיעה אלי שקית מההורים שלי, עם בגדי תינוקות בשווי 100 שח, אין לי מושג של מי זה (כנראה מהאוטו של אבא שלי שלקח טרמפ זוג צעיר מהמרכז והם שכחו זאת אצלו ברכב ) מה אני אמורה לעשות עם השקית(היא אצלי כבר שנה, ההורים קצת ניסו לחפש מי זה הזוג אך התייאשו, אנחנו מהצפון הזוג מהמרכז..) האם מותר להשתמש בבגדים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

חל על השקית חובת השבת אבידה. אם לא הצלחתם לאתר את בעל השקית יש אפשרות לשום את ערך הבגדים ולרשום בפנקס שמור, ואז תוכלו לעשות בבגדים כרצונכם, והיה אם יבוא בעל הבגדים תצטרכו לשלם לו את ערך הבגדים.

בהצלחה.