שמיטה – חממות ארעי

שאלה:

לרב שלום,
יש לי גינה לתחביב עם עציצים נקובים,
האם מותר לי בשמיטה כשאני משקה אותה לשים עליה ברזנט, {ואז זה לא יהיה מתחת כיפת השמיים} וכשאני גומר להשקות אסיר את הברזנט.
ואז אוכל להשקות לפי ההלכה?
והאם יש חילוק בין השקיה שצריכה לבין הזאת שלא?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

זה לא יעזור כלום, מעבר לדיון לגבי עציץ שאינו נקוב תחת תקרה, יש לנו את הכלל שקבע החזון איש (שביעית סי' כב ס"ק ק א) בענין זה:

"וכ"ש אם מתוח אהל ארעי לפי שעה לזרוע תחתיו שזה אינו כלום ואין אהל ארעי מבטל שם שדה כלל".

תשקה את המינימום הנדרש רק לקיום שלא יפסדו וכפי שמותר בשמיטה ולא יותר.

[אגב, לדעת החזון איש גם לא די בתקרה ויש צורך במחיצות עשרה, גם כשמדובר במשהו קבוע].

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה זה מחיצות עשרה?
    ומה הדין במקרה שלא יודעים כמה זה המינימום בדיוק?
    האם ניתן לתת לקטן להשקות במקרה זה?
    ומה אם התקרה איננה עראית?

  2. מחיצות בגובה עשרה טפחים. זה בערך מטר. אין לתת לקטן. גם בתקרה שאינה עראי רבים אסרו מלכות בעציץ נקוב, ולכן אין להקל.