משכיר שהביא דירה לא נקייה

שאלה:

שכרנו דירה לכבוד החג
דיברתי אם האיש והא תאר לנו דירה ורודה ביותר
ציינתי לו שחשוב לי מאוד נקיון וכד
והוא אומר לי הדירה חדשה יש לי הכל מיטת קומתיים וכו
אפשר לשים אפילו 14 מזרנים והכל בסדר
בסוף בעלי ישן עם הבן בדירה למטה
אני באה לדירה ומפחיד אפילו לעלות במדרגות היינו צריכים לחכות הרבה זמן בחוץ הוא הלך להתקלח ואנחנו מחכים עם החבילות בחוץ
אח"כ אפשר היה להכנס והוא סגור בחדר מתלבש מתארגן ומשוחח בטלפון
אנחנו ממשיכים לחכות עדיין אין היכן לישון
אין מיטות יש רק ספה בסלון מזרן זוועתי בחדר ועוד אחד על גבי ארונות קטנים
בעלי היה צריך לסחוב איתו עוד מזרן מחריד שהחתולות שרצו על זה
ובקומקום החשמלי הוא ואמר לנו שצריך לפתוח ולשלות אם הכוס מים רותחים וכל זה מדובר עם בית של ילדים קטנים
סכנת חיים בפני עצמה
יש לציין שרמת הנקיון ממש ממש לא מה שדמיינתי
וככל שנכנס החג הבן אדם עוד לא גמר להתארגן ולארגן
בעלי שילם לו בהתחלה וככל שראה שאנחנו עצבניים ועצבנים
הוא החזיר לו יותר מחצי התשלום
נגמר החג ב"ה חזרנו הביתה
הוא מתקשר למחרת והוא אומר שהוא לא צריך את הכסף ועוד כמה משפטי זוועה
מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא רואה מה השאלה, מצד הממוני אם בעל הדירה החזיר את מחצית מהכסף מעצמו מותר לכם לקחת את הכסף, אם אתם תבעתם אותו בכוח צריך לשמוע את השאלה כדי להחליט כמה כסף אתם חייבים לשלם.

מצד הקללות והמשפטי זוועה אין צורך לחשוש, הוא לא הביא דירה בזמן ולא דירה נקייה ועליו הטענות. אין צורך לחשוש למשפטים לא רצויים שנזרקים סתם.

הטוב ביותר שתדברו איתו יפה ותגיעו איתו להסכמה ופשרה על התשלום.

בהצלחה.