ציצית – חייבים ללבוש?

שאלה:

שלום
הא יש חובה ללכת עם טלית קטן כל היום?
האם יש עניין ללבוש בלילה?
ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין חיוב זה של מצוות בגד עם ציצית הוא רק למי שיש לו בגד ארבע כנפות, אך אין חובה ללבוש ארבע כנפות כדי להתחייב במצוות ציצית, אבל הובא בספרים שבעדנא דריתחא כלומר בזמן שמידת הדין מתוחה, אדם יענש על כך שיכול היה להרויח מצות ציצית ונמנע מכך ולא קפץ על ההזדמנות, ובכלל אכן כל אדם בר דעת לא יפסיד זכות כה פשוטה וקלה זו להרויח מצוות, הרי כל רגע שהציצית עליו המונה של הזכויות דופק…. מי יפסיד כזה דבר… , וידוע הסיפור על הגאון מוילנא שלפני מותו אחז בציצית ובכה שכאן בעולם הזה הוא יכול בפרוטות מועטות לקיים בכל רגע מצוות ציצית. בלילה יש מחלוקת אם יש חובת ציצית או לא, ולכן בשנת הלילה לא נהגו ללבוש למעט מי שנוהג על פי קבלה, שכן על פי סוד כתה האר"י ללבוש ציצית גם בלילה, אבל בבוקר ילבש בגד אחר כדי שיוכל לברך  [או אם לובש טלית גדול יברך עליה].

שבוע טוב וחג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לציין כי בני ספרד אינם נוהגים כלל וכלל לברך על טלית קטן ונוהגים תמיד לפתור את הטלית הקטן בעת הברכה על הטלית הגדול..
    רבים נוהגים ללכת עם טלית קטן מספר 5 (לפי הרב חיים נאה) ויש ספק בפוסקים אם בכלל יוצאים ידי חובה במידות אלו.