החלפת חוטי ציצית מחמת שנקרע אחד

שאלה:

לכבוד הרבנים. חוט אחד של הטלית נקרע באופן שנשארו 7 חוטין אך בכל זאת כמדומני יש ענין להדר ולהחליף את הקרוע. השאלה אם אני חייב לשמור את ה7 הטובים ולהוסיף אחד או שאני יכול לקרוע אותם ולשים חדשים כי לפרק זה טירחה (בפרט לספרדים שכל חוליא קשורה)
כל טוב

תשובה:

כאשר זה טירחה ודאי מותר לחתוך ולהחליף הכל. בדרך כלל גם אחרי ההתרה יהיו חלשים יותר ופחות טובים.

שבת שלום.