אזעקות חירום בשבת קודש

שאלה:

בס"ד
שלום רב
עקב המצב הבטחוני בארץ בימים אלה ועקב החשש הגדול שהמלחמה תמשיך גם בשבת קודש ויום טוב חס ושלום,
אני רוצה לדעת , במקרה של אזעקה , מבחינה הלכתית , אני צריכה להפסיק את התפילה/קידוש מייד גם אם אני באמצע ,וללכת לחדר בטחון או שעדיף לקדש ולהתפלל עד הסוף ?
במקרה ועלי להפסיק ,
אם חלילה קורה מצב שגם ברכתי פרי הגפן בקידוש, אך לא ברכתי את ברכת קידוש השבת אני צריכה לעזוב את השולחן וללכת לממ"ד , למרות שברכתי על היין ולא אשתה ממנו ?

תשובה:

שלום וברכה

במידה ויש צורך להתפנות מיד, כמובן יש להפסיק. אלא שבכל מקום יש את טווח הזמן שלו, למשל בירושלים יש דקה וחצי, בדרך כלל זה יספיק בשביל קידוש או שתיית היין…

אם כאשר את רוצה להתחיל קידוש יש רצף של אזעקות תקדשי בממ"ד.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמובן לסעוד שם, או לשתות רביעית ולסמוך על השיטות שדי בכך, ובשתי רביעיות ודאי די. לענין זה ניתן גם לסמוך על השיעור הקטן, כלומר 190 סמ"ק.