טבילת כלים תבלינים

שאלה:

שלום. תבלינים שאני רוצה לשים בצנצנת זכוכית שיש לי בבית. האם הצנצנת צריכה טבילה? שהרי זה עומד לאחסון לכאורה כי לא אוכלים את התבלין ישירות אלא הוא מועבר לסיר (בדומה לצנצנת קפה).
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי הכלי חייב טבילה, הנושא בקפה אינו האיחסון, אלא שהוא חד פעמי. כאשר צינצנת הקפה מתרוקנת זורקים אותה לאשפה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי (או שקראתי, לא זוכר) פעם סברה שאם הגוי יצר זה לחד-פעמי והיהודי החליט להסב לרב פעמי הרי שהגמר מלאכה היה ביד היהודי.

  2. הגר"מ פיינשטין כך סבר כפי שהבאנו פעמים רבות כאן באתר, אולם רוב פוסקי זמנינו חלקו עליו, אבל כמובן יש לחשוש לדבריו לענין הברכה. אולם בשאלה כאן לא ראיתי שמדובר בקופסה כזו, סתם צינצנת זכוכית מהחנות, לא כך?