טבילת בלנדר

שאלה:

שלום רב אני רוצה לקנות בלנדר, איך צריך להטביל אותו? רק חלק ברזל ש מערבב, או צריך כל בבלנדר? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה כלי אחד, ומחובר אליו יש להטביל גם את הכלי עצמו למרות שהוא פלסטיק. אבל למשל קערת המעבד מזון שאינה כלי אחד עם הסכינים, אם היא מפלסטיק אינה חייבת טבילה.

הטבילה תהיה ללא ברכה משתי סיבות, גם בגלל שהחלק המעמידו הוא פלסטיק, וגם בגלל שהוא לא משמש ממש ככלי סעודה.

מקורות:

ראה כל הדוגמאות בספר אוהל יעקב טבילת כלים עמ' קנד – קסב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    אחרי שקראתי תשובה זות מצאתי אצלי בבית בלנדר מות גם אינו טבול אבל שכבר השתמשו בו, אך כשרציתי להטביל אותו, מצאתי נקודות שחורות עליו – כנירא לכלוך עמוק בצד חיצוני של פלסטיק שלא הצלחתי להוציא לא עם חומרים ניקוי, ולא עם סקין או סקוטץ׳ וכד׳ האם זה חצצה? ומה לעשות עם זה? תודה