קדיש על ידי אדם שנשוי לגויה

שאלה:

האם מי שנולד יהודי, אך לא מקיים מצוות, ונשוי לגויה, רשאי לומר קדיש על אמו.

תשובה:

רשאי לומר קדיש [היה טוב אם עוד מישהו יאמר איתו], רק ראוי היה שיזכור ויבין מה משמעות המילים של הקדיש… זה לא סתם טקסט תרבותי שמקריאים כסמל לאבלות… זה יתגדל ויתקדש שמיה רבה! תפילה לריבוי כבוד ה' בעולם, תפילה על כך שכל העולם כולו ועם ישראל בפרט יכירו במלכות ה' ובמחויבות למצוותיו. אולי עכשיו כשהלב פתוח ואנשים מקבלים פרורפורציה לגבי מהות החיים, קיצם, ובכלל… זה הזמן להעמיד אדם מול השאלה של בורא לעולם, אמיתות התורה ולקרב אותו באהבה רבה לאבינו שבשמים.

בשורות טובות ישועות ונחמות.