בעל מלווה בריבית

שאלה:

שלום רב.
אני נשואה 5 שנים וסהכ ביחד 7 שנים.
מאז שהכרתי את בעלי הוא מלווה בריבית
אני ממשפחה מסורתית והוא ממשפחה חילונית מאוד.
בן דוד שלי רב ואתמול בשיעור תורה שלו שאלתי מתי יבוא המשיח כשכל עם ישראל ישמרו שבת ? אז הוא ענה שלא , הוא יגיע מתי שהשם יחליט.
ושאלתי מי לא יקום בתחיית המתים ?
הוא ענה מי שלא שמר שבת או מי שמלווה בריבית ..
זה ריסק אותי המשפט הזה,
בעלי גבר טוב בעל טוב אבא מושלם שאוהב לעזור לזולת ואני מנסה לחזק אותו זה לא הולך לי אבל מידי פעם מניח תפילין ועושים קבוע קידוש..אני שומרת שבת אבל כן רואה טלוזיה כי הוא מדליק..
אבל בעיניין של ההלוואות זה בעייתי הוא לא יפסיק עם זה כי זה ניהיה כבר גדול ויש חובות שצריך לכסות..
האם הוא לא יקום בתחיית המתים? הוא לא יהיה איתי בעולם הבא? ממש קשה לי המחשבה הזאת שהאהבה של החיים שלי והאבא של הילדים שלי יסבול בעולם הבא..
אשמח לשמוע את תשובתך.

תשובה:

שלום רב,

אכן מלווה בריבית זה איסור חמור. אבל בדיעבד יש לזה פתרון אם הוא יחתים כל אחד על "היתר עיסקא" הוא צריך לפגוש רב שמבין בזה שיכין עבורו "היתר עיסקא" יסביר לו את המהות של המהלך של היתר עיסקא וזה יכול להיות פתרון על הלוואות מכאן ולהבא. אבל על הלוואות שכבר ניתנו זה בעיה.

רק חשוב לי לומר דבר נוסף. הגמרא אומרת המלווה בריבית נכסיו מתמוטטים. זה דסבר שניתן לראות סביבנו לצערי הרבה, שבסופו של דבר אנשים לא משלמים, והמלווה נכנס לסחרור…