בניית שירותים בכותל המזרח של בית הכנסת

שאלה:

לגבי מיקום בית הכסא מאחורי בית הכנסת או אפשר גם לפני העיקר שלא יהיה ממול ארון הקודש

תשובה:

שלום וברכה

כיון שיש להם כתלים נפרדים, וכותל בית הכנסת המזרחי אינו זה שמשמש לשירותים, אין בזה איסור, אבל כמובן יש משהו לקוי ולא נכון בתוכנית הזו, ואם זה עוד לא נבנה אין לבנות כך, אבל אין איסור ולא חייבים לשנות מבנה קיים.

מקורות:

ראה שאילת יעב"ץ ח"ב סי' נד, והובא בשערי תשובה סי' קנא ס"ק ב. וע"ע חבצלת השרון ח"א סי' י, אמרי יושר ח"א סי' כב.