טראומות מהריונות נפל

שאלה:

שלום לרב, יש לי שאלה:

בנושא אישות.. (יחסים שבינו לבינה)

ישנם נשים רבות אשר עבורן היריון זו פשוט חוויה נפלאה.. וכן הן לא עוצרות את עצמן מלהביא עוד ילדים לעולם.

אך ישנן גם כאילו אשר ההיריון עבורן הוא זיכרון קשה וכואב נורא.. כמו אשתי היקרה (שתזכה לכל טוב) הסיפור שלנו התחיל לפני כמעט 9 שנים, נולדה ביתנו הבכורה (השם ישמור עליה אמן)
בחודש 6 להיריון עקב היפרדות שלייה.
אשתי רק בת 19 וכבר בסכנת חיים, היא והתינוקת.. ואני רואה מהצד ממש כמו בסרט את המון הרופאים והאחיות, במהירות מכניסים אותה לחדר ניתוח – אני יושב על הרצפה הקרה, בוכה ומתפלל..

אני לא ירחיב יותר מידיי אבל לאחר תקופה ארוכה בפגייה ניסינו להתחיל את חיינו עם ביתנו היקרה..

שנתיים אחריי, הריון נוסף הסתיים מהר מאוד, התינוק לא שרד ונפל, (היינו בבית חולים)

כעבור כמעט 3 שנים נולד לנו ילד נוסף, בן זכר (השם ישמור אותו וייתן לו כל טוב)
הריון במעקב לאורך כל הלידה- לידה קיסרית.. טראומת לידה לא קלה…

הריון אחרון לפני שנתיים לערך.. במהלך בדיקה שיגרתית בחודש 5 להריון, מגלים שאין דופק, התינוק נפטר, (זה היה בן) ניתוח להוציא את מה שלא יצא טבעי…

אני לקחתי את זה מאוד קשה אבל אשתי, אשתי היקרה שממש עברה הכל, כל כך כואב לי עליה.. חשבונות שמיים לא פשוט להבין.
אבל מה שכן זה שיש לנו פחד וחשש ואנו לא רוצים ולא מעוניינים בשום פנים ואופן בעוד הריונות..

ברוך השם על מה שיש.. הילדים שלנו צריכים אותנו . אך כל הזמן שאנו רוצים לקיים יחסי אישות יש לנו חשש וכמעט בכלל לא מקיימים יחסים.. אפילו חודשים ארוכים.

המון גדולים סוברים כמו הרמבם, כל אשר חפץ לעשות באשתו עושה וכו… ביאה בין איברים…

ומצד שני אומרים כמעשה ער ואונן , לכן צריך להזריע במקום..

אבל איך לומדים מער ואונן.. הם לא הביאו ילדים לתמר.. ודשו בחוץ..

בניגוד למקרה כמו שלי שכבר עשינו את המצווה..

ומכוון שכל מה שמציעים היום , עדיין ניתן להיכנס להריון כמו כדורים (בלי קשר שזה יכול להיות מסוכן בעתיד), והתקן, ולשכב בימים מסויימים..

הפחד הזה, הפחד הזה שקיים עדיין סיכוי להיקלט.. זה מפחיד אותנו רבות.

אז האם במקרה כזה.. במקרה שזוג שומר טהרה, ועבר כל כך הרבה בחייו.. האם במקרה זה לאחר שהביאו כבר ילדים, ועברו טראומות קשות.. יהיה מותר לקיים יחסי אישות ולהוציא זרע בין איברים..
למען קירוב לבבות.. ושמירה על ברית הזוגיות.

כי כתוב על כל זוג שהתגרש חלילה המזבח מוריד דמעות וכו..

תודה רבה שבת שלום..

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את הכאב שלכם, והצטערתי מאוד, אני רוצה לומר לך שני דברים מאוד חשובים: 1. אתם בטראומה שאינה מטופלת, והדבר הזה חבל מאוד. בעצם מחריבים לעצמכם את החיים לחינם! ואתם עוד כל כך צעירים! כשעוברים כאלו אירועים לא בושה לקחת סיוע! תלכו שניכם יחד וכל אחד בנפרד לסיוע נפשי רוחני תורני, תעברו תהליך, תפרקו את הקושי ואת המועקות, ותחיו חיי אושר, לא נשארים עם כאלו טראומות בתוך הלב פנימה.

לאחר שתעברו את התהליך הזה בודאי תבינו שגם אם לא רוצים הריון ותחליטו שאתם עדיין לא מסוגלים, הסיכוי להרות כאשר יש התקן תוך רחמי או אפילו כדורים הוא כה אפסי, שלפחד מזה זה הרבה פחות הגיוני מפחד לחצות כביש.

לכן הדרך בה בחרתם, להתעלם מהבעיה, להעצים אותה, לברוח ולהתבוסס בתוך הכאב והקושי, זו טעות גדולה שאין לכם שום סיבה לבחור בה! התנערי מעפר קומי! חוויתם קושי, תתנערו תקומו ותקבלו החלטה לטפל בעצמכם! החיים עוד לפניכם. אנא זו לא הדרך!

[במקביל יש מה לבדוק גם מה גרם לכל ההפלות ואולי יש מה לעשות, אבל זה רק אחרי כל התהליך].

בשורות טובות ישועות מקיפות ושבת שלום.