בדיקה לאחר תשמיש

שאלה:

שלום,
אם אפשר לעשות לי קצת סדר… אני קצת חדש בענין.
לאחר תשמיש, הבעל והאשה שניהם צריכים לעשות בדיקה בעד שאין דם? ואם יש דם, אז מה?
תודה רבה לכם!!

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מזל טוב וכל הברכות!

אשה שאין לה וסת קבוע, כלומר פעם היא רואה ביום ה30 ופעם ביום ה28 וכדומה, צריכה לבדוק שלוש פעמים אחר תשמיש האם אינה רואה דם מחמת תשמיש.  התופעה הזו אינה מצויה כל כך למען האמת, ובדרך כלל גם כאשר רואים דם מתברר אחרי בדיקת אחות שהוא דם של פצע הנגרם מהחיכוך וכדומה, אבל יש חובה לבדוק.

הבדיקה הזו תעשה תוך חצי שעה לתשמיש, ולהשתדל שיהיה כמה שיותר מוקדם, אבל הנקודה החשובה, זה צריך להיות בימים שהיא עלולה כבר לראות דם אבל זה לא יום פרישה כמובן [שאז לא מקיימים יחסים].

למשל, אם היא אף פעם לא מקבלת מחזור לפני היום ה26 למחזור, אי אפשר לבדוק בתוך אותם 26 יום, כי אז היא מוחזקת שלא תראה דם, אלא רק בימים שלאחר מכן ובלבד שהם מותרים עדיין, זה לא ליל פרישה וכמובן גם לא קיבלה עדיין מחזור. זה נעשה כאמור רק שלוש פעמים ואז היא כבר מוחזקת שאינה רואה דם מחמת תשמיש.

בהצלחה