ריבית באיחור תשלומים

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
עיריית ירושלים גובה מההורים לשלם אגרת ביטוח לתלמידים בבית ספר, קיבלתי לשלם שנה שעברה ושכחתי לשלם, כעת קיבלתי תשלום עם תוספת ריבית והצמדה על האיחור ושלימתי. האם נכשלתי באיסור ריבית? יש בעיה עם ריבית במקרה זה, ומה לעשות אם כבר שילמתי עם הריבית? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור לשלם את החוב של ריבית והצמדה. משתי סיבות: א' לעיריית ירושלים יש היתר עסקה. ב. גם כשאין היתר עסקה, מאחר שהם בסוף ייקחו את הכסף בעל כורחו של האזרח לכן יש להקל לשלם מיד ולא להמתין שהחוב ייגדל וייקחו ממנו בכוח.

בהצלחה.