מגבת שנמצאה בידו ולא יודע למי שייכת

שאלה:

טיילתי בכמה מקומות בעולם כשחזרתי מצאתי מגבת לא שלי לא זוכר מהיכן נאספה ואין עליה סימן מה אני עושה?

תשובה:

שלום וברכה,

יש לרשום את ערך האבדה במקום שמור ואז תוכל לעשות במגבת כרצונך.

בהצלחה.

מקורות:

המגבת שהגיעה לידך דינה כאבדה ולא כגזל מאחר ולא גזל בכוונה אלא הגיעה המגבת לידו בהיתר ונשכחה בידו. ודינן האבדה כדין אבדה שלא איתר את בעליה ששם דמיהם ומניחם, כמבואר בשו"ע סימן רסז סעיף כא.