חפצים שמונחים במעבר המחסנים

שאלה:

יש לי ב'ה מחסן בבנין משותף עם 6 מחסנין קנויים. המחסן שלי הוא בסוף הפרוזדור של המחסנים. יש אחד שיש לו מחסן לפני, ובגלל שאין לו מקום מספיק במחסנו, בגלל דברים כבדים: שולחנות, ארונות, מכשירי הליכה, אופנים וכו', הוא משאיר אותם במעבר למחסן שלי. וכבר בקשתי ממנו כמה פעמים להוציא הדברים שמפריעים לי החפצים שבמעבר, בפרט אם אני צריך לעבור למחסן עם דברים גדולים. אבל זה לא עזר. ובינתיים אני סובל מזה. רציתי לדעת אם אני יכול לקחת הדברים שלו ולהוציא אותם מחוץ לבנין. ואם משיהו יקח אותם, זה לא באחריותי.
רב תודת וכט'ס.

תשובה:

שלום וברכה,

עליך להתרות בו שאם לא יפנה את חפציו אתה מפנה את החפצים לפתח הבניין. ואחרי ההתראה מותר לך לפנות את החפצים.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שיט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה. שמעתי מא' בי-ם ששאל את הג"ר יעקב כהן שליט'א ואמר שמותר לו לזרוק הדברים לפח. וכן עשה הלכה למעשה כשהניח שם אופניים חדשים, רק אותו לפח. ועכשיו כבר ילמוד על להבא.

  2. אם החפצים מונעים מעבר לבעל המחסן מותר לו לפנות את החפצים לאשפה, כדין ממלא חצר חברו בחביות שבעל החצר משבר ויוצא משבר ונכנס – ראה ט"ז סימן שיט. אם החפצים לא מונעים מעבר אלא מהווים הפרעה לבעל המחסן יש לו להתרות תחילה ואסור לפנות לאשפה אלא להעביר לפתח של הבניין.
    ראה כאן באורך.
    https://din.org.il/2019/07/09/%d7%97%d7%a4%d7%a6%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%a0%d7%a9%d7%9b%d7%97%d7%95-%d7%91%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%a6%d7%99%d7%91%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%99%d7%9d/