הגיית השם בלשם יחוד

שאלה:

שלום וברכה,
ברוב התפילות ובתפילין ובטלית יש לפני את הקדמת ה"לשם יחוד קודשא", ראיתי שאסור לומר את שם השם באותיות, כלומר, יו"ד, ה"א… רציתי לשאול אם זה בסדר ב"לשם יחוד קודשא" או שאני חוטא שאני אומר את זה חס ושלום?

תשובה:

לומר רק את האותיות בנפרד מותר, אבל להגות אותו כמילה אסור, אני גם לא אומר אותיות, להתרחק מהענין, אלא מוסיף אות באמצע, כך ראיתי שעושה אחד מגדולי המקובלים.

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1