צעיף עם ציציות

שאלה:

שלום,

האם צעיף-מלבני
מאוד-מאוד-מאוד-ארוך
עם 4 פינות,
שמכינים מ-יריעת-בד-ארוכה שקונים
במפעל להכנת טליתות,
-חייב ב-ציציות ?
כאשר מטרת הצעיף תהא בלי-נדר,
להתעטף בו,-במספר ליפופים-רב, -עד שלבסוף יקיף את רוב האזור שבו לובשים
בדרך-כלל חולצה ו/או טלית-קטן.
-ודהיינו שצעיף1ארוך-מתמשך יקיף את רוב-אזור החולצה = רוב-אזור הטלית-קטן.
-אבל בשונה מטלית-קטן
צורת הבד
תהא פס מלבני דק-רוחב וארוך-מאוד.
-האם על צעיף כזה מותר יהא לברך בדיוק כמו על טלית-קטן ?

תודה,

תשובה:

לכאורה בד כזה אינו בגד. זה שאתה בוחר ללפף בו את הגוף לא יגדיר אותו כבגד, הוא לכשלעצמו אינו ראוי לכך.

אבל איני מבין למה אתה מחפש כל כך הרבה אפשרויות לבגד ציצית חש, מה רע במה שיש…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. צעיף ארוך-מאוד-מאוד-מאוד שמלפפים סביב רוב אזור החולצה, -זה לא בגד ?
    -מה מעכב את זה
    מלהקרא בגד ?

    אם ישראלי יהודי עם נכות-פיזית, מתקשה בלבישת טלית-קטן מפאת צורתה, ובצעיף כזה הוא מדווח שעד-כה הרבה יותר קל לו להיות עטוף-בציצית במשך היום-והלילה, -האם חיוני-הלכתית שכן יהא לו צעיף כזה ?
    -האם יהא לו מותר לכתחילה לברך על לבישת צעיף כזה
    כמו על טלית-קטן ?

    תודה,