תביעה ממונית שלא קשורה לבעל אלא להורים אחרי הגט

שאלה:

האם באופן כשלבעל עצמו אין תביעות ממוניות על הצד האחר אבל להורי הבעל יש תביעה, כגון אם הצד האחר חייבים בתשלום הוצאות החתונה.
האם גם במקרה הזה העניין צריך להיות מסודר לפני הגט או שבמקרה הנ"ל ניתן להשאיר סוגיא זו פתוחה לאחרי הגט ואז ללכת לדין תורה.?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אין קשר בין התביעות הממוניות של בני הזוג למתן הגט – אפשר להקדים את הגט לתביעות ממוניות. אך ההתנהלות הראויה שיסיימו תחילה עם התביעות הממוניות והגט יהיה אחרי כל הדיונים. גם תביעה של ההורים בהוצאות החתונה ניתן לדחות אחרי הגט, אבל צריך לבחון את המציאות אם התביעה עניינית, והאם כדאי שגם אחרי הגט ימשיכו התביעות ההדדיות, או שהתביעה לא גדולה או לא תביעה עניינית ואין סיבה לדחות את הגט בגין תביעה זו – כדאי להתייעץ.

בהצלחה.