שריטת מכונית בטעות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
היה רכב שחנה בכביש יחסית צר, בצורה לא טובה (שני נתיבים, הוא חנה בנתיב אך קרוב מאוד לצד של הנתיב השני, ובנתיב השני יש קיר בצד השני כך שלא היה לי יכולת תמרון בפרט שאני לא נהג מנוסה אלא רק שנתיים בכביש), כך שאפשר לעבור שם בזהירות רבה ובדוחק.
עשיתי רוורס, ומבלי משים לב המראה של מכוניתי עשה לו שריטה עמוקה קטנה שלא כל כך נראית בכללי אלא אם מסתכלים נקודתית.

אני לא יודע של מי המכונית, אין לי איך למצוא אותו, האם בכלל אני חייב בתשלומין, וכיצד אתכפר אם צריך? האם לתרום לדבר שבצרכי ציבור?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אם נסע רוורס חייב לשלם על הנזק שעשה למרות שהרכב הנפגע חנה במקום לא מסודר, מאחר וניתן להבחין ברכב שחנה בצד. אולם במקרה שלך שמדובר בשריטה קלה שלא מקובל לתקן אין חובת תשלומים על סוג נזק כזה.

בהצלחה.