השבת אבידה ברב קו (חידוד השאלה)

שאלה:

שלום, בקישור זה
https://din.org.il/2021/03/16/%d7%94%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%90%d7%91%d7%93%d7%94-%d7%91%d7%9b%d7%a8%d7%98%d7%99%d7%a1-%d7%a8%d7%91-%d7%a7%d7%95/

נכתב שיש חובה של השבת אבידה ב"רב קו" מכיוון שהכרטיס שווה 10 ש"ח.
מה שלא חידדתי מספיק בשאלה, שקיימת אפשרות סבירה מאוד, שעד שהכרטיס נמצא על ידי המוצא, או לפחות עד שימצא המאבד (ע"י הפרסום), המאבד כבר ינפיק כרטיס חדש, ובמקרה זה במוקד הרב קו מבטלים את הכרטיס, כך שהוא למעשה לא שווה כלום.
כלומר שכל רב קו שנמצא, יש אפשרות שהוא שווה 10 ש"ח (ולא יותר), אבל מסתבר מאוד שהוא לא שווה כלום (כי רב קו הוא כרטיס שימושי מאוד, ואנשים גם מפחדים שלא ישתמשו להם עם הכרטיס, לכן הם מזדרזים להנפיק כרטיס חדש).

אודה לתשובה שנית על השאלה כפי שחידדתי אותה!

וכמו כן האם יש בעיה בפרסום צילום הרב קו כולל התמונה והשם המלא, מה שיכול לגרום לאי נעימות למאבד.

תודה רבה לכב' הרב!

תשובה:

שלום וברכה,

הדברים שכתבת נכונים מאוד! מאחר ומסתבר שבעל הכרטיס מנפיק כרטיס חלופי, וממילא הכרטיס הראשון לא שווה כלל, ולכן לא יהיה על זה חובת השבת אבדה.

אין לפרסם את התמונה של בעל הכרטיס, מסתבר שבעל הכרטיס לא יסכים שיפרסמו את התמונה שלו בחוצות.

בהצלחה.