קביעת מועד הוסת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
1.בשני בצהריים קיבלתי וסת אך יתכן שהתחילה לפני כן כי בראשון בערב לפני ראיתי כתמים חומים( שאולי אפילו התחילו מהבוקר או מיום לפני ולא הסתכלתי) על תחתון שחור ובבוקר של יום שני היו גם מעט נקודות חומות בקינוח חיצוני ורק בצהריים ממש התגבר לוסת . ממתי עליי לחשב שקיבלתי וסת ? על מנת לחשב ימי פרישה לפעם הבאה .
2. 2 פסים חומים( ארוכים מגודל גריס) שרואה על תחתון לבן בצד אך על התחתונית ההפרשה נקיה וגם הבדיקה של הבוקר ושל אתמול בערב הייתה נקיה . יש צורך להראות לרב ?
3. בשיחה עם חברות אמרתי שהוסת שלי אורכת 6 או 7 ימים( לא זוכרת בדיוק מה אמרתי) כך היה בעבר אך זו כבר פעם שניה שיוצא פחות ימים . ביום שאמרתי עשיתי הפסק אך בפה אמרתי משהו אחר . זה לא מעכב נכון ואין חשש לנדר?

תשובה:

1. ביום שני – יום זה הוסת.

2. חום שיש ספק שמא יש בזה נטייה לאדום יש להראות לרב.

3. זה לא נדר.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1