נדרה מתשמיש

שאלה:

במהלך ריב עם בעלי נפגעתי ממילותיו ומתוך כעס נדרתי נדר שלא אקיים איתו יחסי אישות במשך חודש ימים.
כיצד ניתן לבטל?
כיצד אפשר לבטל?

תשובה:

קראתי בצער ובכאב רב מה שכתבת, יש הרבה לחשוב ולהרהר מה מביא אותנו לכזו מריבה ולכזה נדר חסר טעם [לעולם אבל לעולם אין לערב את הנושא של הויכוח עם יחסי האישות, לא פוגעים בזוגיות, גם אם רבים מתפייסים מיד, לא הולכים לישון באותו לילה בלי להתפייס, זה מצטבר ונעשה כדור שלג שקשה לעוצרו. היה כעס, מיד מתעשתים ומתפייסים]. יש לפנות לרב מקומי שיסדר לך התרת נדרים בפני שלושה. אם הבעל שמע את הנדר הוא יכול להפר נדר כזה ביום שמעו אבל אם זה כבר לא באותו היום לא מועילה הפרתו.

מועדים לשמחה.