סיום מסכת עם קטניות

שאלה:

אדם שהוזמן בימי חוה"מ של פסח לסעודת מצוה כגון סיום מסכת בבית פרטי , אצל מי שנוהג לאכול קטניות בפסח, ומנסיון מהעבר הוא מוגש שם אוכל כולל קטניות או התבשל בשמן קטניות , אומנם האוכל והסלטים מוגשים במגשים מרכזיים בשולחן ,האם גם בכך יש איסור להגיש מאכל לפני מי שנוהג בו איסור, והאם עדיף להימנע ולא להגיע למקום או להגיע ולהשתתף בארוע בלי לאכול ואז יש לחשוש שבעל הבית יפגע?

תשובה:

אין כל סיבה שיפגע, כל אדם יודע שיש בפסח אנשים שלא אוכלים קטניות, או שבכלל לא אוכלים אצל אנשים אחרים, תסביר בנעימות וזה יובן. גם כלל לא צריך להשאר לסעודה, תבוא לסיום המסכת, ואחר כך תלך.

מועדים לשמחה.