קטניות בערב פסח שחל בשבת

שאלה:

שלום רב
האם לאשכנזים מותר/ראוי לאכול קיטניות בשבת זו סעודות המתקיימות לפני סו"ז אכילת חמץ תודה רבה

תשובה:

בזמן שמותר לאכול חמץ מותר גם קטניות, אבל יש בעיה להכין את זה שהרי כלי החמץ כבר מאוחסנים נקיים ובכלי הפסח אסור לבשל קטניות…  הדרך הנכונה היא לבשל אוכל פסחי ולאכול אותו בכלים חד פעמיים יחד עם הפיתה.

חג שמח

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה
    לגבי הכנה , אני לא מדבר כוונתי היתה שאני קונה מוכן חומוס נניח בחנות ושם את זה במקרר בתוך שקית שלא יהיה שום מגע עם מוצרי פסח ואוכל בסעודה עם כלי חמץ