שניים מקרא ואחד תרגום

שאלה:

שלום
ניסיתי להבין מה בדיוק צריך לקרוא בשניים מקרא ואחד תרגום ולא הצלחתי להבין לגמרי בין כל ההסברים. לא קוראים את כל פרשת השבוע עצמה? אפשר לעשות את זה בשלבים כגון לקרוא יום אחד את הפרשה ויום אחר עוד פעם ובזמן אחר את התרגום? אם אפשר הסבר ספציפי לגבי פרשה ספציפית מאיפה עד איפה קוראים בה את המקרא אודה ואשמח מאד.

תשובה:

שלום וברכה

קוראים את כל פרשת השבוע, רק אופן הקריאה יש בו מנהגים שונים, יש שקוראים פעמיים כל פסוק ואז תרגום ואז הפסוק הבא וכו' עד סוף הפרשה, ויש שנוהגים אחרת: אם תעיין בחומש תראה מידי פעם שיש את האות פ' או ס', זה מסמל סיום "פרשה" [לא פרשת שבוע, שהיא כוללת כמה וכמה פרשיות כאלו בדרך כלל, אלא פרשה..] לפי מנהג זה קוראים פרשה שלמה כלומר מאות פ' או ס' עד הפעם הבאה שיש כזו אות ס' או פ' ואז שוב את המקרא ואת התרגום הרלוונטי. אבל שוב, בסופו של דבר כל פרשת השבוע קוראים. רצוי לקרוא ברצף, אבל גם שלא ברצף יוצאים ידי חובה.