לגבי הספר שקניתי

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

אני קניתי את הספר שולחן ערוך בכרך אחד ראיתי שכתוב שם שאם נפלה הטלית לגמרי מברכים שוב ואז מתעטפים אמרתי את זה לרב שלי והוא אמר שלפי הרב יצחק יוסף לא מברכים לפני שמתעטפים שוב בטלית לאחר שהיא נפלה יוצא מפה שאני לומד הלכות שהם לא רלוונטיות להיום רציתי לשאול אתכם טוב עשיתי שקניתי את השולחן ערוך בכרך אחד או לא?

תשובה:

שלום וברכה

טוב מאוד שקנית, כפי שכבר כתבתי לך הספר שולחן ערוך אינו ממצה את כל הפרטים האקטואלים והוא גם מבטא רק שיטה יחידית ולא את כל דעות החולקים, ולכן במקרים מסוימים תתכן מציאות שמחמת ספק ברכות לא נכריע כדברי השו"ע גם לספרדים, כמו במקרה שהזכרת, אבל כיון שברוב רובם של המקרים זה לא כך, ובלימוד זה אתה מגיע להיקף גדול זה דבר נהדר, רק תיקח בחשבון שזה לא ממצה לגמרי.