סעודת סיום מסכת שלא בזמן סיומה בפועל

שאלה:

שלום הרב- האם ניתן לערוך סיום מסכת פעמיים דהיינו הפעם הראשונה לומר את ההדרן יחד עם החברותא עימו אני למד את המסכת ופעם שנייה לקבץ 10 אנשים לסעודת מצווה ולומר את הקדיש?(לא ניתן לעשות הכל בפעם אחת) תודה

תשובה:

אם מדובר בפעולות סמוכות, כלומר סיימת ואחר כך בהמשך היום יש את הסעודה לכבוד המאורע, זה בסדר גמור, גם בברית מילה בתחילה עושים ברית ואחר כך מתיישבים לסעודה זה לא חייב להיות בתוך הסעודה, אבל אם זה ביום אחר זה כבר לא יועיל…

בהצלחה רבה בלימודך!