טיפול רפואי בשבת

שאלה:

שלום יש לי דלקת ברגלף והרופא רשם לי אנטיביוטיקה, אני מבין שמה שהרופא רושם מותר וצריך לקחת בשבת, בנוסף הומלץ לי למרוח משחה אנטיביוטית ולעשות אמבטיות לרגל למנוע המשך זיהום, האם גם האחרונים מותרים בשבת כמו הכדורי אנטיביוטיקה? כולם כאמור חלק מהטיפול.

תשובה:

שלום וברכה

הכדורים ודאי שיש לקחת, לגבי המשחה זה בעיה בשבת מצד ממרח, ולכן עדיף לעשות לפני שבת ומיד לאחריה, ובשבת עצמה לא לעשות זאת, אלא אם כן מדובר בזיהום חמור מאוד והימנעות כזו כרוכה בסכנה, לא מצוי כל כך לפי התיאור שלך.

רפואה שלמה.