העתקת שירים

שאלה:

שלום , מותר להוריד מאתר באינטרנט שירים כדי לשים אותו כצילצול בטלפון יש אתר שאני לא יודעת אם הוא חוקי

תשובה:

שלום וברכה,

לפי חוק זכויות יוצרים אין על שירים איסור העתקה אם מעתיק לצורך פרטי. ולכן גם לפי הלכה אין איסור להעתיק.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי מה קשור מה שהחוק מתיר את מה שהיוצרים אומרים במפורש שהם אוסרים ולרוב ככל הדעות בפוסקים יש להם בעלות על יצירתם

  2. כל האיסור של העתקה מתחיל בגלל שיש חוק שאוסר להעתיק וממילא זה נותן להם כוח בעלות ושליטה על היצירה. וכמו שכתב השואל ומשיב שבגלל שזה נסחר בשוק לכן גם מצד ההלכה אסור להעתיק. ולכן אם אין חוק שאוסר אין ליוצר כח לאסור את העתקה.